تجربه نگاریکسب و کار بین المللی

میانگرایی

نه درون­گرایید نه برون­گرا؟ پس حتما میان­گرایید!

تا کنون چیزی راجع به میان­گرایی شنیده‌­اید؟ میان­گرایی اصطلاحی نسبتاً جدید است که متخصصان از آن برای توصیف شخصی استفاده می­کنند که بین گروه‌­های درون­گرا و برون­گرا قرار می­گیرد. این شخصیت هم جنبه‌­های مثبت دارد و هم جنبه­‌های منفی، اما برای درک بهتر آن، بهتر است در موردش کمی اطلاعات کسب کنیم.

مفهوم میان­گرایی

برون گراها، روح و سرزندگی دورهمی‌­ها به شمار می­آیند، در حالی که افراد درون­گرا نیاز دارند که تنها باشند و زمان لازم برای شارژ مجدد باتری خود را داشته باشند. در عین حال که یک شخص درون­گرا تنهایی را ترجیح می­دهد، یک شخص برون­گرا عاشق این است که دور و برش شلوغ باشد. خوب، شخصیت میان­گرا ترکیبی از هر دوی اینها است.

 افرادی که چنین کاریزمایی دارند، به اندازه افراد درون­گرا ساکت نیستند، اما به اندازه افراد برون­گرا نیز پر سر و صدا و اهل معاشرت نیستند. محدوده‌ا­ی درون­گرایی تا برون­گرایی جنبه‌­های مختلفی دارد و همیشه به صورت یک خط مستقیم نیست. این شخصیت را باید به عنوان شخصیتی در نظر گرفت که در طول مسیر با پیچ و خم­‌های زیادی همراه است.

 همیشه نمی‌توان افراد را در دسته‌­های کوچک طبقه­‌بندی کرد، زیرا بسیاری از افراد جایی در بینابین این دسته‌­ها قرار می­گیرند. این افراد بازتاب­دهنده­ ویژگی­های هر دو گروه هستند، به این معنی که از هر دو گروه ویژگی­هایی را با خود دارند.

فکر می­کنید شما هم یک میان­گرا هستید؟

ممکن است با نشستن در ایوان منزلتان یا قدم زدن طبعیت استرس­های روزانه­ خود را تخلیه کنید. برون­گرا را می­توان شخصی توصیف کرد که زندگی اجتماعی پرشوری دارد و ترجیح می­دهد در دل جمعیت زندگی کند. اما درون­گرا ترجیح می­دهد تنها باشد و حضور مردم در او ایجاد برانگیختگی نخواهد کرد.

با این وجود، میان­گرا درست در بین این دو گروه قرار می­گیرد. چنین شخصی گاهی تمایل به بیرون رفتن و معاشرت کردن دارد، اما به دنبال هیجان خاصی نیست. در مواقع دیگر، دوست دارد با افکار خود تنها باشد و فرصتی برای تأمل پیدا کند.در واقع، این حال و هوای کنونی آنها است که تعیین می­کند که شب چه خواهند کرد و کدام وجه شخصیتشان بروز پیدا خواهد کرد.

سیستم نهادینه شده در مغز

مغز شامل یک سیستم نهادینه شده و ذاتی است که بر نحوه­ واکنش فرد به محرک‌­ها تأثیر می­گذارد. آیا می­دانستید که این ویژگی ذاتی در دوران کودکی نیز وجود دارد؟ همه نوزادانی را که با آنها برخورد کرده­‌اید تصور کنید. برخی از آنها دوست دارند در آغوش گرفته و نوازش شوند و در مرکز توجه قرار بگیرند، در حالی که برخی دیگر بیشتر از اینکه تنها گذاشته شوند تا در تنهایی پیچ و تاب بخورند و دور خود بچرخند، خوشنود به نظر می­رسند. هیچ کس به این کودکان نحوه عملکرد خاصی را آموزش نداده است، بلکه این سیستم از بدو تولد در مغز آنها نهادینه شده و ذاتی است. اغلب می­شنوید که مادران نوزادان خود را “خوب” یا “بازیگوش” توصیف می­کنند.

برخی از کودکان توانایی خودتسکینی دارند و از سنین پایین یاد می­گیرند که چگونه خود را آرام و سرگرم کنند، در حالی که برخی دیگر به تحریک و کنترل مداوم والدین خود نیاز دارند. آیا این امکان وجود دارد که شخصیت شما قبل از هر اتفاقی برای شما در زندگی تعیین شده باشد؟ افراد برون­گرا برای فعالیت­هایشان به تحریک خارجی نیاز دارند، اما درون­گراها بیشتر پردازش­های داخلی را خودشان انجام می­دهند. طبق نظرات دکتر لوری هلگو ، دکترای دانشگاه پزشکی راس، یکی از این شخصیت­ها به درون و دیگری به بیرون برمی­گردد.

در باره شخصیت‌شناسی بیشتر بدانید

هفت شاخص کلیدی که نشان می­دهد شما میان­گرا هستید

اگر هنوز مطمئن نیستید که در کدام طیف شخصیتی قرار دارید، چند راه وجود دارد که می­تواند به شما در تصمیم­گیری کمک کند. در اینجا ویژگی­های مشترک میان­گراها که ممکن است بتوانید آنها را تشخیص دهید، آورده شده است:

متمرکز بودن و پرت نشدن حواس

بر خلاف افراد برون­گرا، محرک­های بیرونی، یک شخص میان­گرا را نمی­آزارد. در مطالعه­ای که در مالزی انجام شد و توسط مجله بین المللی علوم منتشر شد، هدف، بررسی این تیپ شخصیتی هنگام پاسخ مغزی بود. آنها دریافتند که تمرکز و توانایی میان­گراها در انجام وظایف قابل توجه است. اسکن­های مغزی ثابت کرد که بیشتر پاسخ­ها از ناحیه جلویی مغز آنها دریافت می­شود، به همین دلیل واکنششان به آن صورت بوده است.

تا به حال چیزی در مورد میان­گراها شنیده­اید؟ این اصطلاح یک اصطلاح نسبتاً جدید است که متخصصان از آن برای توصیف شخصی استفاده می­کنند که ویژگی­های شخصیتی او بین گروه­های درون­گرا و برون­گرا قرار می­گیرد. این شخصیت هم جنبه­های مثبت دارد و هم جنبه­های منفی، اما برای درک بهتر آن، بهتر است در موردش کمی اطلاعات کسب کنید.

انعطاف ­پذیری کافی

یکی دیگر از ویژگی های این شخصیت این است که بسته به موقعیت می­تواند مانند یک فرد درون­گرا یا برون­گرا عمل کند. می­تواند هنگام سوار شدن در آسانسور با کارمندان خود گفتگو کند، اما با این تفاوت که به هر کلمه­ای که می­شنود، عمیقا گوش می­دهد و آن را با دقت تجزیه و تحلیل می­کند. این شخصیت را مانند خاموش و روشن کردن یک کلید برق تصور کنید که می­داند در چه شرایطی چه ویژگی شخصیتی­ای نشان دهد.

 داشتن یک شخصیت متعادل به این معنی است که به عنوان یک فرد میان­گرا، می­توانید با افراد و مکان­های مختلف سازگار شوید. بسیاری از مردم به اشتباه تصور می­کنند که افراد درون­گرا فاقد مهارت­های اجتماعی یا هوش هیجانی هستند، اما برعکس این افراد نیز می­توانند بسیار جذاب باشند. تفاوت در این است که آنها ترجیح می­دهند کنار بایستند و بیشتر از صحبت کردن، نظاره­گر باشند.

Paulette Kouffman Sherman، دکترای روانشناسی، در کتاب راهنمای تمدد اعصاب خود، به نام Sacred Baths، می گوید: «یک میان­گرا می­تواند هم از بودن با افراد و هم از تنها بودن، انرژی بگیرد و این افراد می توانند در شرایط مختلف، خود تاملی داشته باشند و در عین حال با صحبت با دیگران کارها را جلو ببرند».

بسیار تاثیرگذار

آیا می دانستید یک میان­گرا، یک متخصص فروش ایده­آل است؟ درآمد آنها  نسبت به هر دوی درون­گراها و برون­گراها بیشتر است. چرا آنها برای این نوع حرفه مناسب هستند؟

در درجه­ی اول، قبل از اینکه از آنها بخواهید، به نیازها و خواسته­های شما گوش فرا می­دهند. این افراد با مشتریان خود هماهنگ هستند، بنابراین می­خواهند محصولی را پیشنهاد دهند که باعث بهبود زندگی شما شود. اگرچه فروش برای آنها بسیار مهم است، اما رضایت مشتری اولویت بالاتری برایشان دارد.

 برای اینکه یک فروشنده خوب باشید ، باید بدانید چگونه مشتاق و علاقه­مند باشید و به نیازهای مشتری گوش دهید. در واقع یک مجله روانشناسی به نام Psychological Science ، مطالعه­ای را منتشر کرده است که نشان می­دهد چگونه این موهبت متقاعدسازی و تاثیرگذاری، یک فروش فوق­العاده را برای یک فروشنده­ی میان­گرا به ارمغتن می­آورد.  نویسنده­ی این مقاله،Adam M. Grant ، از مدرسه وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا ، موارد زیر را بیان کرده است:

«به احتمال زیاد یک فرد میان­گرا قاطعیت و اشتیاق کافی برای متقاعد کردن و بستن قرارداد را دارد، در عین حال این شخص بیشتر تمایل به گوش فرادادن به علایق مشتریان دارد و در برابر اینکه بیش از حد هیجان زده شود یا بیش از حد اعتماد به نفس نشان دهند، کمتر آسیب پذیر است».

دفاع از خود

بسیاری از مردم فکر می کنند که درون­گراها خجالتی هستند و در جمع صحبت نمی کنند، اما این واقعیت ندارد. آنها فقط بعد از اینکه به طور کامل مصمم شدند و همه­ی حقایق را کنار هم گذاشتند، در جمع صحبت خواهند کرد. متأسفانه، آنها اغلب از تجزیه و تحلیل­هایی که احساس می­کنند باید انجام دهند، ضربه می­خورند.

افراد میان­گرا دوست دارند ایده­های خود را به اشتراک بگذارند، اما آنها مانند افراد برون­گرا، پر قیل و قال نیستند. آنها می­دانند چه موقع صحبت کنند و چه زمانی زبان خود را نگه دارند، که این امر برای یک فرد برون­گرا سخت به نظر می­رسد.

تصمیم‌­گیری چالش ­برانگیز

گرفتن یک تصمیم ساده مانند اینکه شب کجا شام بخوریم ممکن است برایشان خسته کننده باشد. تیپ شخصیتی نوع سوم انرژی زیادی مصرف می­کند زیرا نه به راست متمابل است نه به چپ، و گویی پایگاه و خانه­ای ندارد. افراد درون­گرا می­دانند که نباید به مهمانی بروند زیرا از صحبت­های درگوشی و ازدحام مردم متنفرند. اما یک  فرد میان­گرا ممکن است در تصمیمات خود کمی تردید کند. برای هر انتخابی به انرژی زیادی نیاز دارند، بنابراین این امر پویایی چالش برانگیزتری را ایجاد می­کند.

مسیر نامشخص

آیا تا به حال خودرویی را دیده­اید که تصادف کرده و به هر طرف به صورت مارپیچ پرتاب می­شود؟ شخصیت میان­گرا، گاهی اوقات ممکن است اینگونه باشد. اگرچه این اشخاص خودآگاهی خوبی دارند، اما آزادی­هایشان می­تواند بسیار توانفرسا باشد.

تردید و دودلی این افراد ممکن است برای همسرشان آزاردهنده شود.

رنگ عوض کردن

آیا تمایل دارید مانند باد نظر خود را تغییر دهید؟ یک دقیقه، شما آماده سوار شدن به ماشین و رفتن به تعطیلات هستید، اما دقیقها­ی بعد به خود می­آیید و متوجه می­شوید که این یک حرکت احمقانه است. این تغییر ناگهانی عقیده، ممکن است برای اطرافیان شما گیج کننده باشد و برخی را به مرز جنون برساند.

 مشکل این است که شما یک ساعت پیش از ایده­‌آل بودن این ایده مطمئن بودید، اما اکنون نظر شما تغییر کرده است. گیر افتادن بین درون­گرایی و برون­گرایی می­تواند منجر به نوعی سردرگمی ذهنی شود.

اندیشه­‌های میان­گرایی

این که آیا به چپ، راست یا وسط متمایل می­شوید، مهم نیست، زیرا باید یاد بگیرید که خود و موهیت­های خود را با آغوش باز بپذیرید. در حالی که برخی از افراد که چنین شخصیت سومی دارند، از هیجان خوششان می‌­آید، نیمی دیگر از حضور در جمع نفرت دارند. اگر در مورد آن دسته از ویژگی­های درون­گرایی و برون­گرایی را که دوست دارید در شخصیت خودتان برجسته کنید، اطلاعات داشته باشید، برایتان بسیار مفید خواهد بود.

کسب خودآگاهی زندگی شما را بسیار آسان می­کند. اگر مطمئن نیستید چگونه این کار را انجام دهید، می­توانید از آزمون­های شخصیت­شناسی استفاده کنید تا به شما در شناسایی الگوها کمک کند. شما باید بفهمید که آیا بیشتر فردی هستید که به فضایی آرام احتیاج دارد یا فضایی که در آن هیجان­زده و فعال باشید.

نکته زیبا در مورد شخصیت میان­گرا این است که می­توانید راه را برای زندگی خود هموار کنید و کلیشه­های معمولی را شکست دهید. هیچ قاعده­ی کلی در مورد این افراد وجود ندارد، پس می­توانید به راحتی بین درون­گرایی و برون­گرایی، تغییر کنید. خود را تحت فشار نگذارید زیرا در قالب خاصی قرار نمی­گیرید. در عوض، سعی کنید آنچه را که حس خوبی به شما می­دهد، انجام دهید.

سخن پایانی

اگر احساس می­کنید در افکار و احساسات خود سردرگم هستید، بهتر است یک دفترچه­ی خاطرات برای خود تهیه کنید. نوشتن مطالب می­تواند به شما در مواقعی که احساس می­کنید سردرگم و پریشان هستید، کمک کند. این کار، یک راهکار عالی برای چک کردن و به تعادل رساندن مواردی است که برای شما مفید هستند و اجازه می­دهد که مواردی را که برایتان کارایی دارد یا ندارد، شناسایی کنید. هنگامی که شروع به بررسی این موارد می­کنید، ممکن است متوجه شوید که نه درون­گرا هستید و نه برون­گرا. در واقع شما یک میان­گرا هستید!

منبع
Not an Introvert or an Extrovert? You Might Be an Ambivert
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا