متن ویدیوی خصوصیات و ویژگیهای یک لژیونر کسب و کار :
سلام. فاضل هستم. بنیانگذار خانهی کارآفرینی بینالمللی. در این ویدیو با هم در مورد خصوصیات و ویژگیهای یک لژیونر کسب و کار صحبت میکنیم.
مثل حوزهی ورزش که در رشتههای مختلف افرادی را ما بهعنوان لژیونر میشناسیم، در حوزهی کسبو کار هم افرادی هستند و میتوانند باشند که بر اساس یک سری خصوصیاتی ما میتوانیم به آنها لژیونر کسبو کار بگوییم.
وقتی در مورد لژیونرهای کسبو کار صحبت میکنیم منظورمان افرادی هستند که هم در عرصهی داخلی و هم در بازارهای جهانی یک فعالیتی را دارند انجام می دهند. این افراد یک سری ویژگیهایی را باید داشته باشند که چندتا از این موارد را باهمدیگر مرور میکنیم.
اولین ویژگیای که یک لژیونر باید داشته باشد در عرصهی کسبو کار این هست که در حوزهی خودش باید تخصص داشته باشد. اگر خودش در یک حوزهی خاص ویژگی فنی و تخصصیای را دارد که به خوبی میتواند از آن بهصورت حرفهای استفاده کند و اگر ندارد باید این ویژگی را با گذراندن آموزش یا با طی کردن دورههای مهارتی حتما بهدست بیاورد.
بهعبارت دیگر نمیتواند کسی در عرصهی جهانی یا بهصورت حرفهای فعالیت کند و نسبت به یک حوزهی تخصصی تسلط نداشته باشد.
ویژگی دوم یک لژیونر کسبو کار رعایت کردن استانداردهای حرفهای در سطح جهانی است. با شرکای خودش، با شرکتهایی که دارد کار میکند، با سهامدارانش، با افرادی که میتوانند مشتری باشند یا میتوانند همکارش باشند یا حتی میتوانند رقبای آن فرد باشند باید براساس یک سری چهارچوبهایی و یک سری استانداردهایی رفتار کند که این استانداردها را گاهی ما بهعنوان قواعد بازی از آن اسم میبریم. قواعد بازی در حوزههای مختلف ممکن است متفاوت باشد.
اگر ما بهعنوان مثال در مورد محیط زیست بخواهیم اسم ببریم شما وقتی که کارشناس شناخته شده و حرفهای محیط زیست هستید و قرار است به یک شرکت خارجی برای یک پروژهی توسعهای مشورت بدهید نمیتوانید بگویید که من چهارچوبم این است و با این روش و فقط این شکلی این کار را انجام میدهم چون آن شرکت مشتری شما محصول خروجی خدمات شما را باید به یک موسسهی دیگری یا به یک بانکی برای دریافت وام یا احیانا به یک دولتی عرضه کند که آن دولت یا بانک یا شرکت مقصد قاعدتا براساس یک سری استانداردهای جهانی دارد کار میکند. بنابراین یک لژیونر در حوزهی کسبو کار حتما به استانداردهای جهانی حوزهی تخصصی خودش تسلط دارد.
ویژگی سوم در مورد یک لژیونر کسب و کار این است که حتما تجربهی کار با خارج از کشور را داشته باشد. هرمقداری که شما تجربهی کار در داخل کشور خودتان داشته باشید حتما لازم است که با سایر کشورها حتی کشورهایی که به لحاظ ساختار اداری یا تجاری یا سیاسی متفاوت هستند تجربهی کاری داشته باشید به جهت اینکه یک شناخت جامع از فضای بازار فعالیت حرفهای خودتان بهدست بیاورید.
و چهارمین خصوصیت یک لژیونر این است که منافع و ارزش افزودهی حوزهی تخصصی خودش به کشور خودش برمیگردد یا برمیگردد در کشور خودش اقدام به کارآفرینی میکند یا یک سرمایهگذاری جدیدی یا یک نوعهای جدیدی را به کشور خودش منتقل میکند یا در جهت ارتقاء سطح دانش، فناوری، اقتصاد یا شرایط رفاه اقصادی کشور خودش هم تلاش میکند.
این نکته را دقت داشته باشید که فردی میتواند در یک حوزهی تخصصی، ویژگی تخصصی بودن، ویژگی تجربهی کار خارجی داشتن و ویژگی رعایت استانداردهای جهانی را داشته باشد اما با کشور خودش تعامل مالی یا فناوری یا به لحاظ تخصصی ندارد، این ایرانی موفق در هر جای جهان هست بدون تردید مورد افتخار همهی ما است اما ما این فرد را بهعنوان یک لژیونر نمیشناسیم بلکه یک لژیونر باید حتما خصوصیت ارتباط با کشور خودش و بازگرداندن ارزش افزوده به کشور خودش را هم داشته باشد.
من در یک مقالهی جداگانه در مفصل دربارهی لژیونرهای کسب و کار توضیح داده ام که توصیه می کنم آن را مطالعه بفرمایید.