کوچینگ

قرارداد کوچینگ

چرا به یک قرارداد بین کوچ و مراجع نیاز داریم؟

چرا به یک قرارداد کوچینگ خوب نیاز داریم؟ چه کسی به قرارداد کوچینگ نیاز دارد؟ مراجع؟ کوچ؟ هر دو؟ یا هیچکدام؟ اگر شما و مراجع شما در مورد خدمات کوچینگ یک برداشت مشترک نداشتید باشید، مراجع یا شرکت مربوطه ممکن است فکر کند پول خود را بیهوده هزینه ‌کرده است.

فدراسیون بین‌المللی کوچینگ برای به روز رسانی شایستگی‌های اصلی خود در زمینه کوچینگ، در بخش «ایجاد رابطه مشترک» یک شایستگی برای توافق را ایجادکرده است.

قرارداد کوچینگ در سازمان

این توافق برای کل فرایند و نیز برای هر جلسه کوچینگ اهمیت دارد. قراردادهای کوچینگ برای ایجاد شفافیت برای کوچینگ در یک سازمان و زمانی که شما در یک زمینه سازمانی خدمات کوچینگ ارائه می‌کنید اهمیت دارد. وقتی سازمان به شما برای کوچینگ پول می پردازد، منطقی است که در ابتدا به توافق برسند که چه چیزی در محدوده کوچینگ هست و چه چیزی نیست.

مثال دیگر زمانی است که یک مراجع از شما می‌خواهد که برای به دست آوردن یک شغل در یک سازمان به او کمک کنید. در واقع او به شما حقوق می‌دهد تا در درخواست کار او را یاری دهید و اگر سازمان موافقت نکرد این موضوع در محدوده قرارداد فیمابین شما قرار میگیرد یا نه؟

برای جلوگیری از مشکلات آتی، در یک قرارداد کوچینگ باید اهداف سازمان و مراجع مشخص شود. از طرفی یک قرارداد از دخالت اضافی سازمان و تمایل به دانستن محتوای مکالمه کوچینگ جلوگیری می‌کند.  در قرارداد میتونید مشخص کنید که آیا شما اجازه دارید که ریکوردینگ یا خلاصه مکالمات را با کارفرما  را به اشتراک بگذارید؟

شفافیت در رابطه کوچ – مراجع

یک قرارداد کوچینگ شفافیت را در مورد موضوع گفتگو و آنچه مراجع دوست دارد به دست می‌آید. آنچه برای او در مورد موضوع مهم است و مراجع دوست دارد در مورد چه چیزی صحبت کند؟ حتی اگر موضوع متفاوتی در جلسه کوچینگ ظاهر ‌شود، هم مراجع و هم کوچ می‌توانند بررسی کنند که آیا هنوز در مسیر درست هستند یا خیر؟ آیا موضوع جدید مهم‌تر از موضوع قدیمی است؟ و کدام موضوع را باید دنبال کرد؟ همچنین یک قرارداد کوچینگ به مراجع کمک می کند تا انتخاب های آگاهانه ای در جهت مکالمه داشته باشد.

قرارداد کوچینگ به مراجعان کمک می‌کند تا به جلو حرکت کنند چون در کوچینگ متمرکز بر راه‌حل هستیم و کوچ به مراجعان کمک می‌کند تا هدفی را شناسایی کنند. مثلا اینکه مراجع موضوعی را تغییر دهد با این عنوان که «من می‌خواهم از به تعویق انداختن کارها خلاص شوم».

قرارداد کوچینگ مترادف هدف‌گذاری نیست

قرارداد به دنبال ترسیم یک هدف برای جلسه کوچینگ نیست. درمقابل یک کوچ از مراجع می‌پرسد که چه چیزی را دوست دارد؟ هدف باید چیزی باشد که مراجع تعیین کند و بتواند بر آن تأثیر بگذارد. بنابراین اینکه “رئیس من باید تغییر کند” یک هدف کوچینگ نیست بلکه فرایند کوچینگ باید معطوف به این باشد که چه چیزی در زندگی مراجع تفاوت ایجاد می‌کند. درواقع مراجع به جای «آنچه که نمی‌خواهد» به «چیزی که می‌خواهد» توجه میکند. اینکه به چه چیزی می‌تواند تاثیر بگذارد و بر چه چیزی نمی‌تواند تاثیر بگذارد؟  چه چیزی برایش مهم است؟

قرارداد کوچینگ چیزی نیست که جای تعیین هدف را بگیرد ولی وقتی از مراجع دعوت می‌کنید تا در مورد نتیجه‌ای که از جلسه می‌خواهد فکر کند، در واقع در حال تنظیم قرارداد کوچینگ هستید.

اندازه‌ گیری پیشرفت

تنظیم قرارداد به مراجع در تشخیص اینکه چه زمانی در حال برداشتن یک گام به جلو است هم کمک میکند. اگر به مراجع کمک کنید تا تعریف کند که چگونه پیشرفت را تشخیص دهد، رسیدن به معیارهای موفقیت برای او آسان تر خواهد بود که متوجه شود چه زمانی به جلو حرکت می کند.

هنگامی که مراجع بر پیشرفتی که دارد تمرکز می کند، به سرعت متوجه می شود که آیا چیزی که در حال آزمایش است برایش کار می کند یا خیر؟

اگر آنها پیشرفت را تشخیص دهند، انجام کارهای بیشتری میسر است. برداشتن گامی پس از دیگری در جهت دلخواه، انگیزه بیشتری نسبت به دور شدن از چیزی دارد. به عبارت دیگر یک طرز فکر رشد را پشتیبانی می‌کند که: «من در حال پیشرفت هستم» یا «من در حال یادگیری هستم» به جای اینکه: «من یک شکست خورده هستم» یا «چرا زودتر به این موضوع نرسیده‌ام؟»

قرارداد همه چیز نیست

زوایایی هستند که ادر قرارداد کوچینگ معنا ندارند. ما واقعاً نمی دانیم که یک جلسه کوچینگ (یا حتی یک فرایند چند جلسه‌ای) قرار است به کجا برسد. مکالمات ما اقتضایی و رفت و برگشتی هستند و بیشتر شبیه یک رقص هستند تا یک راهپیمایی نظامی!

در برخی جلسات کوچینگ، مراجعان صرفاً می خواهند توضیح دهند که چگونه تجربه شخصی خود را درک  و تفسیر می‌کنند. شاید حتی قصدی برای اولین قدم یا نتیجه‌گیری هم نداشته باشند. صرفاً یک میل شخصی برای صحبت در مورد یک موضوع و نگاه کردن به یک موضوع معنایی.

البته تندروهای متمرکز بر راه حل احتمالاً بر جلب بهترین امیدهای مراجع در جلسه اصرار داشته باشند ولی پیشنهاد میکنم از خودتان بپرسید که اپر جلسه در حد گپ و گفت ساده باشد یا در مورد موضوع فلسفی و معنوی جلو برود، برای مراجع چه تفاوتی ایجاد می کند؟

سخن پایانی

قبل از اینکه در جلسه حرکت کنیم، باید یک قرارداد کوچینگ شفاف داشته باشیم ولی گاهی در مقابل این سوال که «آیا تبادل یک قرارداد ایده خوبی است؟ باید با صداقت کامل بگویم: مطمئن نیستم!

از طريق
برای تهیه این مطلب از این مقاله نیز استفاده شده است.
نمایش بیشتر

اصغر محمدی فاضل

دکتر علی اصغر محمدی فاضل، عضو فدراسیون جهانی کوچینگ (ICF) با درجه حرفه‌ای (PCC) است. دکتر فاضل بیش از 15 سال تجربه در ارائه مشاوره تخصصی، منتورینگ، کوچینگ، تسهیلگری و اجرایی در طیف وسیعی از موسسات عمومی، خصوصی و غیردولتی بین‌المللی در کشورهای مختلف را در رزومه حرفه‌ای خود دارد. اگرچه دکتر فاضل تجربه مدیریت و تدریس در دانشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی را دارد اما بیشترین تمركز وی بر روی كوچینگ مسیر شغلی و بیزینس کوچینگ بوده تا ورود حرفه‌ای به بازارهای جهانی و عرصه‌های بین المللی را برای علاقه‌‌مندان تسهیل کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا